Monday, February 8, 2010

Naturlige Knekkebrød!

Å bake sine egne knekkebrød går som en farsott over landet, og ikke uten grunn! Knekkebrødene er knallgode, fulle av sunne næringsstoffer og lette og lage. Her ser dere en oppskrift som sirkulerer i Øverbygd, opphavet er ukjent.

KNEKKEBRØD
3,5 dl sammalt rug
3,5 dl havregryn
1,5 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl kli
1 dl valnøtter eller gresskarkjerner
1 ts salt
1 ts honning
7 dl vann

Fremgangsmåte:
Alt røres sammen i en foodprosessor. Dersom du ønsker å knuse frøene kjøres disse alene en stund (evnt knuses i en morter). Røren fordeles utover 2 stekebrett med bakepapir.
Stekes ved 180 grader på følgende måte:
1. Stekes midt i ovnen i 10 minutter
2. Ta ut og kutt i passe biter med en pizzarulle
3. Stek videre midt i ovnen i 30 minutter
4. Ta ut og legg på rist og stek videre i 15 minutter. La døra stå på gløtt ved å sette en tresleiv i ovnsdøra. På denne måten fordamper fuktigheten og knekkebrødene blir sprø.
Det er lurt å steke ett og ett brett for å sikre seg at de blir riktig stekt og sprø.

1 comment:

  1. Opphavet er Mimmi :)

    http://www.tv2underholdning.no/suntoggodt/mimmis-knekkebroed-2689746.html

    ReplyDelete